Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Фермерският пазар „Произведено в Бургаски регион“ отвори врати

20 производители от цялата област представиха своята продукция при откриването на новия фермерски пазар "Произведено в Бургаски регион". Тържището бе създадено по идея на Община Бургас и Областна дирекция "Земеделие". То се помещава в дървените къщички на площад "Св. св. Кирил и Методий" и ще работи всяка събота от 10:00 до 20:00 часа.
Днес посетителите имаха възможността да си закупят храни с естествен произход и гарантирано от производителите качество. На щандовете се предлагаха млечни продукти, мед, зеленчуци, плодове, вино, хляб.  


На откриването на новия фермерски пазар присъстваха зам.-министърът на земеделието и храните д-р Лозана Василева, народният представител Диана Йорданова, областният управител Вълчо Чолаков, зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев, директорът на Областна дирекция "Земеделие" Лидия Станкова, заместник областните управители Севдалина Турманова и Владимир Крумов, директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Георги Митев и производители от цялата област.


"Подобни изложения са важни, защото подпомагат не само фермерите да предлагат своите продукти, но и дават възможността на потребителите да опитат разнообразни местни земеделски продукти, които са с гарантирано качество и произход", каза зам.-министър Лозана Василева.


"Предлагането на местна продукция, произведена по изискванията за качество и екологичните норми, е своеобразно продължение на политиката на Община Бургас за налагането на здравословно хранене. В това отношение вече постигнахме добри резултати в детските градини и училищните столове, където се прилага нов начин на приготвяне на храната, така че тя да е полезна за децата. Ще се радвам все повече хора в нашия град да следват принципа за здравословно хранене и в това отношение новият пазар "Произведено в Бургаски регион" ще им предоставя добра възможност да осигурят за домашната си трапеза качествени храни", заяви зам.-кметът Красимир Стойчев.


"Работихме с огромно желание, за да се случи този пазар. Бих искала да изкажа благодарност към Община Бургас за съдействието да организираме този пазар тук на това емблематично място", каза директорът на ОД "Земеделие" Лидия Станкова.


Ансамбъл "Странджа" и народната изпълнителка Жечка Сланинкова създадоха празнична атмосфера за гостите на събитието.
Пазарът "Произведено в Бургаски регион" има за цел да насърчи производството на местните стопани и да даде възможност тяхната продукция да стигне до повече хора.