Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Делян Добрев разби на пух и прах лъжите на социалистите за режима на тока

 

 

Колегите са след дъжд качулка, изключително лесно е да се провери реалната ситуация, заяви депутатът

 

Не са натоварени всички мощности в страната. Един от големите блокове в ТЕЦ „Марица изток” още не е пускан тази зима. Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев по повод обвиненията на БСП, че сме изправени пред режим на тока.

„Един от големите блокове в ТЕЦ „Марица изток 2” още не е пускан тази зима. 31 мегавата електроенергия произвеждат вецовете. Имаме 2 300 мегавата свободна мощност от ВЕЦ, която не е натоварена, защото няма нужда”, обясни Добрев пред bTV.

„Изключително лесно е с един смартфон да се провери реалната ситуация. БСП явно не могат да боравят с интернет”, добави той.

Добрев бе категоричен, че внос на електроенергия няма. „Аварийната помощ, с която БСП спекулират, е помощ, която се дава непрекъснато. Цялата аварийна помощ, която имаме да получаваме от съседите, е достатъчна да задоволи консумацията в страната за 15 минути. Тази помощ не се прави, защото не ни стига енергия, а за да се управлява системата по-ефективно”, каза още той.

Той не отрече, че е имало проблем с въглищата. „До миналата седмица резервите се влошаваха. В последните няколко дни въглищата в складовете се увеличават. Колегите са след дъжд качулка”, подчерта депутатът.