Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Над 3000 чужденци вече работят по българското Черноморие

 

Над 3000 разрешителни за сезонни работници от трети страни по правилника за трудовата мобилност и трудовата миграция има издадени до момента. 2900 са само от Украйна, като 1000 души работят в курорта Албена. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в Русе.

По думите й няма постъпили оплаквания към момента от хотелиерите и ресторантьорите във връзка с наемането на чужденците.

Министър Ангелкова беше категорична, че е важно и тя лично ще подкрепи усилията на общините за промяна на Закона за водите и урегулиране на собствеността на крайбрежните ивици покрай Дунава за оформянето на градски плажове и зони за отдих.

Ангелкова е в Русе за участие в кръгла маса за представяне на съвместен българо-румънски туристически маршрут в областта на римското наследство.

Чрез създаването на смесени продукти, като съвместния българо-румънски маршрут "Римска граница на територията на трансграничния регион Румъния-България", който беше представен от Николина Ангелкова, тя обясни, че целта на министерството на туризма е привличане на туристи от далечни пазари, като Китай, Индия и Япония.

 

11% от туристите, които идват в страната, я посещават с цел културно-исторически туризъм, отбеляза тя.

Крайстчърч обяви бедствено положение, след като река Хийткоут излезе от коритото си и наводни южните квартали тази сутрин. Според местни медии около 1500 души са получили нареждане да не излизат от домовете си.

Обитателите на над 100 къщи са били евакуирани в околностите на Дънедин след прогнозите, че местната река днес ще достигне рекордно високо равнище.

Премиерът Бил Инглиш се обърна към населенито в социалните мрежи. "Мислите ми са със засегнатите от лошото време на Южния остров. Моля, следвайте съветите на официалните власти и се грижете един за друг", написа той в Туитър.

Това е втората зимна буря в Нова Зеландия за две седмици. Миналата седмица страната беше връхлетяна от ветрове със скорост над 140 км/ч и проливен дъжд, припомня Ройтерс.