Сливат НАП и митниците в единна приходна агенция

Сливат НАП и митниците в единна приходна агенция

Министерството на финансите започва работа по създаване на единна приходна агенция, която ще обедини Националната агенция за приходите и Агенция "Митници".

Заради преструктурирането финансовият министър Асен Василев е назначил досегашният директор на Агенция "Митници" Павел Тонев за свой съветник. Той ще подпомага работата по създаването на единната приходна агенция. Директор на Агенция "Митници" става досегашният зам.-изпълнителен директор на ведомството Петя Банкова.

Сред държавите в ЕС с единни приходни агенции са въведени в Дания, Естония, Ирландия, Испания, Литва, Полша, Португалия, Словакия и Унгария. Такива агенции функционират и в САЩ и Великобритания.

С друга заповед от вторник министърът на финансите назначи Илка Димова за директор на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Промяната в ръководството на АДФИ е целяла оптимизиране работата на агенцията. Илка Димова е магистър по международни икономически отношения и има дългогодишен управленски опит във водещи финансови институции в страната.

Досегашният директор на АДФИ Стефан Белчев се връща в системата на Министерството на финансите.

 

  • Изчисляването на отстъпката при продажбата на ученически раници, облекла и пособия в кампании от тип...