Вярвам, че всяко едно дете заслужава образование, нужни са сериозни реформи в областта

Вярвам, че всяко едно дете заслужава образование, нужни са сериозни реформи в областта

Всеки ден повтарям и съветвам хората, че ниската избирателна активност води до поредни избори. Гласувайте!

 

Андон Михайлов е на 32 години, живее в Камено и работи като учител в ОУ „Васил Левски“ – гр. Българово.

Средното си образование получава в ПГХТ акад. „Н. Неделчев“ – гр. Сливен със специалност ресторантьорство, след което завършва „Педагогика на български език и история“ във ВХТИ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас.

Има няколко следдипломни квалификации и редица сертификати, които му дават възможност да се развива професионално.

Работи активно в сферата на образованието и интеграцията, участвал е в разработването на проекти. Вярва, че всяко малко населено място в България заслужава развитие.

 

-Какво може да мотивира един млад човек да се занимава с политика?

- Всеки млад човек търси промяна за по-добро бъдеще. Винаги съм твърдял, че трябва да има социална справедливост и равенство. Иновативни методи не само в моята сфера (образованието), но и като цяло във всички структури на държавата. Житейските проблеми, с които съм се сблъсквал, са масови проблеми за нашето общество. Не спирам да се образовам и експериментирам в образованието, което ме кара да вярвам, че мога да съм полезен и за цялото общество.

 

- Защо избрахте да станете точно част от отбора на ГЕРБ-СДС?

- Моите представи за управление и политическа структура са най-близо до тези на партията.

 

-Вие живеете в Камено, а работите в Българово, какви са исканията на хората в тези населени места, какво е най-неотложно и с какво държавата може да помогне?

- Има какво да се желае в инфраструктурата, започнаха големи ремонти в  гр. Българово, но все още на места няма канализация. Това е най-сериозният проблем и основното искане на хората там. Малките райони за мен са пренебрегнати, но и това е породено от безредиците в НС.

Освен това в Българово имат нужда от спортна площадка, където децата да тренират. Учениците се оплакват ежедневно от това.

Инфраструктурата в Камено се подобрява, но остава проблемът с двата входа на града, пътищата до тях са в окаяно състояние. Тези пътища не са общински. Не може една Община или град да чака и да се развива само с проекти. Училището, в което работя, е малко и също правим някакви промени единствено с проекти...

 

-Това са шести поред избори, мислите ли, че сред избирателите вече се е появила апатия и как ги мотивирате да отидат да гласуват?

- Всеки ден повтарям и съветвам хората, че ниската избирателна активност води до поредни избори. Не може активността да е 30% и тя да решава съдбата на цялата държава. Призовавам ги да подходят разумно на 9 юни, за да са последни избори в рамките на следващите 4 години.

 

-Работите като учител, какво според Вас трябва да се промени в сферата на образованието и да залегне като държавна политика?

- Интеграцията на първо място! Мандатност на директори. В основата на образованието лежат стари методи, цели и принципи, а поколението е ново, иновативно, развиващо се. Учебните програми трябва да се преразгледат, защото според мен и според мои колеги са много тежки за учениците. Висшето образование да е безплатно (колкото е възможно), но със сериозни изпити.

Безплатно кандидатстване и премахване на семестриални такси за сираци, полусираци и деца с нисък доход на домакинството. Вярвам, че всяко едно дете заслужава образование, дори и да няма средства за него.

 

-Какви са лично Вашите приоритети и с какво мислите, че можете да бъдете полезен като представител на малка община в централната власт?

- Реновирането на училищата в малките райони, което ще доведе до подобряване на образованието в населените места.

Използване от НПО за развитие на тези сгради, като се създават работилници за децата, различни етнографски и исторически комплекси, занимания по интереси и иновации в образованието и ежедневието.

Приоритетите ми са насочени към цялостното развитие на България, независимо в коя сфера. Трябва да стимулираме хората да мислят не чак толкова консервативно. Да стабилизираме цялата държава, до най-малкото населено място.

Освен това мисля, че може да се развие още повече благотворителността и тя да не насочена към всички сфери на живота.

 

-Разкажете малко повече за себе си, какво искате хората да знаят за Андон Михайлов като човек, като професионалист и като личност?

Андон Михайлов на 32 г. от Сливен, живея в Камено и работя в Българово. Учител по български език и литература, награден по случай 24 май от Община Бургас, несемеен, с доста свободно време, което започнах да насочвам към политиката.

Обичам планините, историята, историческите обекти и културните мероприятия, затова и в приоритетите ми са заложени - развитието на историческите обекти, пътят до тях, местата за отдих. Развитие на околната среда и опазването ѝ.

Започнах да показвам как помагам на хората, макар че не обичам показността, но разбрах, че без нея не може да стигне до по-голяма аудитория. Новото поколение е визуално поколението, което трябва да види нещо, за да го оцени.

Занимавам се с интерактивно обучение -  иновации, STEM обучение, развитие на инженерното мислене сред малките деца.

 

Можете да подкрепите Андон Михайлов на 9 юни с бюлетина 22 и преференция 115

 

  • ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, коят...
  • Финално - 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, съо...
  • ГЕРБ не каза “да” на предложението от  “Продължаваме промяната” (ПП) за приемането на три антикорупц...
  • Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и ...