Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Айтоският партиен елит се разбира за СИК-овете

Във връзка с изборите за Президент и Вицепрезидент на републиката и Национален референдум на 6 ноември 2016 г., на 28 септември т.г., веднага след краая на 12-то заседание на Общинския съвет, кметът Васил Едрев прие за консултации упълномощените представители за Айтос на парламентарно представените партии и коалиции от партии и партиите и коалициите от партии, които имат членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени - ПП ГЕРБ, КП "БСП ЛБ", ПП ДПС, КП РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК, КП ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ, КП БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА, ПП АТАКА, КП АБВ.

Целта на консултациите беше да се определят съставите на СИК и подвижна СИК на територията на Община Айтос. Участващите партии и коалиции се бяха подготвили с предложения за членовете, длъжностите  и резервните членове в 50-те секции.

След кратки спорове, свързани с участието на поне един представител на коалицията Патриотичния фронт и Атака във всяка избирателна секция, консултациите продължиха с взаимни компромиси и приключиха за час.