С близо 29 млн. лв. обновиха базата на защитеното жилище в Айтос

С близо 29 млн. лв. обновиха базата на защитеното жилище в Айтос

ПО ПРОЕКТ ОБНОВИХА МАТЕРИАЛНАТА БАЗА НА ЗАЩИТЕНО ЖИЛИЩЕ - АЙТОС
Финансирането е по договор за съвместна дейност между Фонд „Социална закрила“ и Община Айтос от 27.04.2023 г.
По сключения договор за съвместна дейност между Фонд „Социална закрила“ и Община Айтос на 27.04.2023 г. за закупуване на оборудване и/или обзавеждане по проект „Закупуване на оборудване и обзавеждане на помещения на Защитено жилище за лица с умствена изостаналост“, след проведени процедури по ЗОП, Община Айтос обнови материалната база на Защитено жилище за лица с умствена изостаналост.
По проекта са закупени, доставени и монтирани :
10 легла на потребителите, 10 матрака,10 нощни шкафчета,10 трикрилни гардероби, 20 трапезни столове, 4 трапезни маси, 7 стенни закачалки, холов комплект дивани, печка с керамични плот и фурна, фризер, перална машина, лед телевизор и 7 броя климатици.
С реализирането на договора за съвместна дейност по проекта се подобри и модернизира материално-техническата база на Защитеното жилище. Осигурена е по-благоприятна жизнена среда на потребителите и благоприятна трудова среда за персонала на Защитеното жилище.
Повиши се качеството и ефективността на грижата за потребителите.
Общата стойност на закупеното оборудване и обзавеждане е в размер на 28 955.76 лв., от които 90% финансиране от Фонд социална закрила и 10% съфинансиране от община Айтос.