Четвърти младежки велопоход „И ние сме на пътя! 2024“ тръгна от Айтос

Четвърти младежки велопоход „И ние сме на пътя! 2024“ тръгна от Айтос

Община Айтос, Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ организира четвърто поредно издание на ВЕЛОПОХОД 2024 - "И НИЕ СМЕ НА ПЪТЯ!" Велоинициативата е под патронажа на кмета на Община Айтос Васил Едрев.

Стартът беше днес, на 7 юни, пред сградата на Общината. Точно в 9.00 часа, велогрупата уверено тръгна в посока село Тополица. С пожелания за спазване на правилата за движение по пътищата, младежите изпрати Зам. кметът на Община Айтос Калоян Калоянов. Инструкции за маршрута преди старта, велоучастниците получиха от преподавателят Николай Димитров.

За да гарантира безопасността на участниците /от 14 до 18 години/, по 12-километровото трасе до с. Тополица и обратно, велоколоната ще бъде охранявана от патрулни автомобили на РУ-Айтос. Организаторите са осигурили медицинско лице и веломайстор, който да помага при проблеми с колелата. Осигурен е и транспорт /ако някой от участниците не може да продължи/.

Статистиката показва, че във всяка от трите поредни години се отчита ръст на младите хора, желаещи да предизвикат своите велоспособности. Тази година към Тополица потегли група от 40 участници. Отправната точка е Кметството в Тополица. Там, членове на клуб Български младежки Червен кръст -Айтос /БМЧК/ при СУ "Христо Ботев" ще представят пред участниците реални проблеми, които могат да ги застигнат на пътя, и как да реагират в критични ситуации. Ще има демонстрации на сърдечен масаж, обездвижване на счупена ръка, обездвижване на счупена подбедрица, тампонираща превръзка.

За участниците във велопохода, в Тополица е подготвено състезателно трасе, на което да демонстрират своето скоростно и майсторско каране, преодолявайки изкуствени препятствия, Най-добрите велосипедисти ще получат награди – ваучери, осигурени от Община Айтос и Веломагазин „Стеф“.

За желанието, с което се включват в инициативата, младежите получиха специално изработени за спортната проява тениски с герба на Община Айтос. Осигурен е топъл обяд, ще има и фотосесия, и усмивки - зад рамката с логото на велосъбитието.

На всички пожелахме успех, и най-вече – без аварии и контузии, безпроблемно да се завърнат в Айтос от велоприключението.