Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Цецка Цачева в Айтос: Като президент ще насърчавам диалога между държавните институции и местната власт

Важно е да има разбирателство между държавните институции и местните власти, защото само чрез диалог се постигат видимите резултати във всяко населено място в страната. Правителството на Бойко Борисов доказа, че не дели общините на малки и големи. Направеното е за всички български граждани. Като президент аз ще насърчавам сътрудничеството между изпълнителната и местната власт. Това заяви кандидатът на ГЕРБ за президент  Цецка Цачева пред жителите на Айтос. Тя получи подарък подкова с пожелание за късмет в предстоящите избори на 6-ти ноември.

Цецка Цачева поздрави кмета на Община Айтос Васил Едрев за постигнатото през последните години. По думите й, за подкрепата, която получава Айтос от правителството, свидетелстват отпуснатите от Министерски съвет 1,6 млн. лв. за благоустройството на градския парк „Славеева река”. В него ще бъдат изградени няколко нови зони, кътове за отдих, спортен комплекс, детски площадки и фитнес на открито, крайречна алея, нова лятна естрада, водна площ, зона за пикник и др. Важно част от проекта е обособяването на спортен комплекс с площ от 3696,88 кв. м., за който гражданите настояваха от години.

„Помощта от 1,6 млн. за благоустройството на градския парк в Айтос бе осигурена, благодарение на стабилното правителство на Бойко Борисов. Няма как обещанията да бъдат изпълнявани, ако няма повече приходи в бюджета и отговорни държавни институции“, категоричен бе председателят на Националния предизборен щаб и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той обясни, че по време на кампанията за местни избори през 2015 г.  ПП ГЕРБ е поела много ясни ангажименти пред жителите на Айтос. „Васил Едрев, който избрахте за кмет, още на третия месец вече беше в парламента, за да си търси обещаното. Той доказа, че работи в интерес на всички граждани на Айтос”, добави Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ бе категоричен, че целта на ГЕРБ на тези избори не е поредната победа. „Нуждаем се от доверието на всички български граждани, за да можем да гарантираме стабилността на държавата и да могат реално да се изпълняват политиките за хората. Когато влиза човек в Айтос, вижда шест многофамилни жилищни сгради да се санират по Програмата за енергийна ефективност. Министър-председателят Бойко Борисов обеща, че догодина правителството ще отпусне 1 млрд. с който да може да продължи Програмата. Това, разбира се, е свързано с общите усилия на всеки един от нас, затова всички ние трябва да дадем гласа си за номер 17 на предстоящите избори за президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев“, каза Цветан Цветанов. Той представи пред жителите на Айтос евродепутата и зам.-председател на групата ЕНП в Европейския парламент Мария Габриел, която пристигна специално за предизборната обиколка в Бургаско.

Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев се обърна към жителите на Айтос с думите, че България трябва да остане стабилна, защото трябва да се придържаме към европейското си развитие. „Цецка Цачева ще бъде първата жена президент на България. Ние ще работим за мирна и просперираща България“, заяви вицеадмирал Манушев.

На срещата присъстваха кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов, народни представители и общински съветници от ГЕРБ, членове и симпатизанти.