Приморско става столица на лятната фиеста и забавленията

Приморско става столица на лятната фиеста и забавленията

Плеяда от звезди идва в Приморско, за да превърне лято 2024 в незабравимо изживяване за туристите. Това разкри в интервю за BurgasPress кметът Иван Гайков, който си е поставил амбициозна задача – да удължи сезона в морската община и да положи основите на една красива традиция, която с всяка година да бъде надграждана и обогатявана.

На голямата сцена в Приморско жителите и гостите на града ще имат възможност да видят Стенли, група П.И.Ф., 100 Кила, Тримата тенори, „Майсторите на комедията“ с Тончо Токмакчиев, Камен Воденичаров и Георги Мамалев. Богатата културно-развлекателна програма допълват пъстроцветен арт базар и първият по рода си къмпинг и рок фестивал. Всичко това е обединено под шапката на Prim Fest.

„Prim Fest е нещо, което се случва за пръв път и според мен, допринася много за цялостния туристически облик. Тази година се слага началото му в Приморско, а догодина предстои подобен фестивал да се проведе и в Китен. Идеята е, освен да повишат културните преживявания, освен да се надгради всичко, което е било до момента, да се даде възможност на туристите за едно емоционално, незабравимо, приятно изживяване, което да не бъде планирано, но да остави приятни спомени и в целостта си да бъде разнородно, за да обхваща по-голям спектър от предпочитания и вкусове“, коментира Гайков.

Той подчерта, че в програмата се набляга най-вече на български изпълнители. Един от тях е Веселин Маринов, който носи Приморско в сърцето си и по традиция, всяко лято се връща там, откъдето е тръгнал творческият му път.

„Веселин Маринов ще е тук в края на месец юли със своя емблематичен концерт, който през годините се е превърнал в традиция и за самия него. Той носи Приморско в сърцето си, тъй като неговото израстване като музикант стартира в Летния театър на ММЦ. Като дете той е бил гост там и са го извели на сцената, където го е открил неговият бъдещ продуцент. Своето начало като музикален изпълнител той слага именно тук в нашата община и като традиция, до ден днешен Веселин Маринов почива на ММЦ. За него това място има дълбока емоционална стойност и се радваме, че ще можем да му се насладим и тази година“, разкри кметът на Приморско.

За него и екипът му културното развитие на общината е приоритет още от зимните месеци на 2023 година, когато по покана на общинското ръководство в Приморско гостуват редица театрални постановки.

„За закриването на арт фестивала ще гостува Христо Мутафчиев, който има собствено представление от Народния театър. Предвидили сме различни мероприятия за всяка възраст и вкус – stand up comedy, рисуване с вино, занимания за най-малките. Освен музикална програма, Prim Fest, е цялостно културно изживяване, което ще продължи до средата на септември. Всички събития, които се случват на територията на Проморско, ще бъдат отразени вътре, за да могат повече хора да се насладят на резултата от усилията, които полагат различните екипи да надграждат и да обогатяват културните преживявания на туристите“, посочи Иван Гайков.

„Който иска, може да ги разгледа на страницата и да избере това, което му допада. Има и музиканти, които искат да стъпят на по-голяма сцена, ние им даваме тази възможност – да почувстват отговорността и обаянието. Аз съм радетел и бих дал на всеки един качествен изпълнител и човек, който има желание да се развива, да намери своя път. Без съмнение ни очаква едно интересно лято“, добави кметът на Приморско.

  • Община Приморско съвместно с Български Червен Кръст-Бургас се включват в инициативата за безплатно...
  • С празничен водосвет, литийно шествие и ритуал по изваждане на Светия кръст от морето в Приморск...