Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Тръгваме на битка за освобождение на България, обяви Каракачанов при старта на кампанията си

"Не тръгваме на една кампания, а на битка за освобождението на България от всички тези набези, от всички онези хора, външни и вътрешни сили, които я поставиха на колене през последните 26 години, каза кандидатът за президент на "Обединени патриоти-НФСБ,ВМРО и Атака" Красимир Каракачанов по време на официалното откриване на предизборната си кампания, съобщи пресцентърът на ВМРО. Той обяви, че другите кандидати си играят на леви и на десни, говорят за Русия и Америка, а не казват нито една дума за България.

Каракачанов каза, че първото му посещение, като президент, ще бъде в Турция, където ясно и директно щял да заяви, че добросъседските отношение зависят от спирането на финансирането на етнически партии в България. Той изрази мнение, че българският президент има достатъчно правомощия, ако има достатъчно воля, сърце и разум да защитава българските интереси.

"Има вариант, при който едни или други управляващи да не ни слушат, тогава правиш обръщение пред нацията, излизаш на улицата и повеждаш народа", заяви кандидатът за президент.

Каракачанов посочи, че ако бъде избран, всеки месец ще бъде свикван Консултативен съвет по национална сигурност. "Досегашните президенти го използваха от дъжд на вятър, колкото да се появят и да ги видят по телевизията", коментира той.