Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Как да пътуваме в пандемията? И защо Мексико е една от предпочитаните дестинации?

 

 

Пътуването, посещаването на различни дестинации, въпреки пандемията от Ковид 19, може все пак да бъде безопасно и приятно. Страхът от заразата не трябва да ни сковава, напротив възможностите, които се откриват пред нас, са много. Как обаче да изберем дестинация, как да проучим безопасността на съответната желана точка по света и защо Мексико е една от добрите алтернативи в избора ни – на тези въпроси ни отговаря Калоян Валентинов Данчев, който вече е част от елитната общност на Forbes САЩ.  Той е член на Съвета за фирмено развитие, приносът му за елитното издание  е, благодарение на опита му, който има в сферите на туризма и технологиите. 

Калоян Валентинов Данчев е и президент на компания за луксозни пътешествия – Фиделис Маркетинг Груп – съдружие, което се занимава с туристически обекти от най-висок клас и пътешествия до най-добрите локации.

 

Проучете дестинацията

Преди да резервирате своята почивка си,  помислете къде бихте искали да отидете. Главните туристически дестинации в Мексико, примерно, разчитат на богат избор от места за настаняване и атракции. Хвърлете един поглед на уебсайтовете за туристи и сайтовете на туроператорите, за да се осведомите как са се променили процедурите за пътуване до тези места. С тази информация можете да намерите перфектното място за ваканция.

Почивайте на открито

Учените считат, че вирусът се разпространява по-лесно на закрито, затова планирането на ваканция, при която да можете да прекарате по-голямата част от времето си навън, ще ви накара да се чувствате в безопасност. Горещия климат и слънцето в Мексико са идеални за практикуване на водни спортове, посещение на археологически разкопки, ходене на плаж и хранене на открито. Гледайте сивите китове в Баха Калифорния, градовете на маите Чичен Итца и Коба на полуостров Юкатан, а също така можете да наблюдавате залеза над Тихия океан.

Апартамент, вила или хотел?

Хотелиерската индустрия в Мексико работи усърдно, за да въведе мерки срешу Ковид. Комплексите и хотелите знаят кое е важното – гостите да се чувстват сигурни за своя престой. Капацитетът на местата за настаняване е намален. В много от случаите се създават и допълнителни места за ресторанти и техните тераси. Ако все още не се чувствате сигурни, то тази година може да бъде годината, в която да изберете друго - вила с басейн или частен луксозен апартамент, къде да хапвате нещо сготвено, вместо да излезете на ресторант, смята Калоян Валентинов Данчев.

Изберете да летите със самолет в по-слабия сезон.

Предвид обстоятелствата е възможно да се чувствате неприятно да се настаните в пълен самолет, въпреки че на практика съвършените системи за вентилация на съвременните самолети намалят опасността за пренасяне на зараза, особено ако се използват маски. Все пак, може би ще се чувствате по-удобно ако изберете да летите извън силния сезон, когато шанса самолетът ви да бъде пълен е по-малък или изберете да възможността да летите в луксозна класа, за да ви настанят в кабина със седалки, които са разредени.

Изберете си подходящ трансфер

Общественият транспорт в Мексико предлага богато разнообразие от опции, които са и изгодни. В този момент обаче е възможно да се чувствате по-спокойно, използвайки по-ексклузивна опция. Трансферите чрез такси могат да бъдат правилното решение, но за да получите максимално уединение, помислете за кола под наем. Гъвкавостта, която получавате, когато имате свое превозно средство ще ви даде голяма свобода на действие.

Пригответе си Ковид-пакет

Да пазите себе си и тези, които ви заобикалят е жизнено важно, ако искаме да продължим да пътуваме сигурно. Много от нас избират опцията да се ваксинират – по този начин се защитаваме срешу вируса и неговите ефекти. Но можете да предприемете и други действия за да гарантирате своят комфорт в този момент. Пригответе си дезинфектанти за ръце и антибактериални кърпички по време на пътуванията ви. Изберете си маска, която да ви е удобна – има множество елегантни опции на пазара, така че можете да вземете и такива, които да комбинирате с дрехите си.

Гледайте на всичко това, като на възможност

Пътуванията след пандемията трябва да се разглеждат като възможност почевстваме свободата. Това е моментът да посетите онези места, които сте си набелязали, докато все още не са препълнени с туристи, както и да си направите резервация за онзи ресторант, за който си мечтаете да посетите, но е трудно да се намери маса.

След стреса и разочарованието, до които доведе Ковид, е възможно една ваканция да е точно това, от което се нуждаете за да „инжектирате“ малко забавление и щастие в живота си. Точно каквото ви препоръчват докторите, нали така?

Статията на Калоян Валентинов Данчев е публикувана във Forbes.