Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Бургазлийка плати сметките си за телефон и телевизия и спечели телевизор от Лотарията на НАП с касови бележки

 

От Бургас са регистрирани фискални бонове за близо 34 млн.лв.

              

С касова бележка за 24 лева и 60 стотинки, за платени сметки за телефон и телевизия, бургазлийката Атанаска Кисова, инженер по професия, в момента в майчинство, спечели голямата месечна награда от Лотарията на Националната агенция за приходите. Директорът на териториалната структура на приходната агенция в Бургас г-жа Татяна Кънчева връчи на късметлийката модерен LCD  40-инчов телевизор.

„Почти година след началото, Лотарията на НАП с касови бележки не е загубила своята популярност, тъкмо обратното – все повече хора изискват фискален бон, а това означава повишаване на данъчната култура и на гражданския контрол върху търговските обекти. Не бива да се забравя също, че касовата бележка е  и средство за защита на правата на потребителите на стоки и услуги“, коментира при връчването на наградата директорът на НАП Бургас. Г-жа Кънчева пожела на печелившата бургазлийка да продължи да бъде граждански активна и да изисква винаги касовите бележки.

От началото на Лотарията на приходното ведомство, през ноември миналата година, само от Бургас са регистрирани 2 601 843 касови бележки на обща сума почти 34 млн.лева. В периода е имало и месец, през който потребител на сайта www.kasovbon.bg от Бургас, е регистрирал повече от 4 хиляди бележки.

Да участва в Лотарията на Националната агенция за приходите може всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg и е регистрирал валидни касови бележки, издадени след 16 ноември 2015 г. включително. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Касовите бележки могат да се регистрират по три начина – чрез сайта на лотарията www.kasovbon.bg , чрез мобилно приложение на НАП и чрез телефона на Агенцията 0700 18 700.

От НАП напомнят, че е много важно хората да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях. Всички търговци, издали печелившите касови бележки се проверяват, уточняват още от приходното ведомство, откъдето посочват и поне пет основателни причини да поискаш касовата си бележка – защо да оставяш късмета си на касата, с касовия бон си правиш по-добре сметката, можеш да върнеш стоката, да контролираш търговците и не на последно място, да балансираш по-добре финансите си.

 

Голямата годишна награда на Лотарията на НАП – лек автомобил, ще бъде изтеглена през м.декември.