Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

За 11-та поредна година в ЕVN България се проведе стажантска програма „Младежи с бъдеще”

 

През лятото на 2016 г. за 11-та поредна година се проведе стажантската програма на EVN България „Младежи с бъдеще“. Тя дава възможност на младежи от технически и икономически специалности от различни висши учебни заведения да работят в дружеството през летните месеци и да придобият опит, който би бил от значителна полза за една бъдеща професионална реализация. За тазгодишното издание на програмата беше проявен силен интерес, като бяха получени над 900 кандидатури. След процедура по избор общо 35 студенти бяха одобрени и имаха възможност да проведат стаж в дружеството.

За трите месеца на програмата през юли, август и септември стажантите имаха възможност да се запознаят отблизо с дейността на ЕVN България като водещо енергийно и инфраструктурно предприятие в българската икономика. Общо 24 от стажантите специализираха в централни отдели на дружествата от групата на ЕVN България, а 11 проведоха стажа си в различни обслужващи звена на дружеството. За това време стажантите участваха активно в процесите, които се извършват в организационните единици на компанията. Всеки един от тях проведе стажа си под персоналното ръководство и съвети на ментори - експерти от съответната професионална сфера.

Инициативата на ЕVN България „Младежи с бъдеще“ стартира през 2006 година. За положителните резултати на програмата свидетелства засиленият интерес към нея: в периода 2006 – 2016 г. в нея са участвали над 365 студенти, а общият брой на кандидатите е над 4500. Чрез програмата „Младежи с бъдеще“ EVN България отваря врати за млади, образовани и амбициозни студенти, които искат да се запознаят на практика с бизнеса, технологиите и иновациите в един международен енергиен концерн. На успешно представилите се дружеството предлага възможност за удължаване на стажа или постоянна заетост.